Sursa de date bugetare

Datele primare ale Portalului VDEB sunt furnizate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) și Ministerul Finanțelor (MF). Actualizarea datelor Portalului se efectuează automat, în cazul disponibilității acestora.

Înainte de descărca datele primare privind executarea Bugetului, trebuie de verificat dacă există resursele necesare pentru importul și procesarea acestora.

Setul de date primare este livrat în format CSV. Pentru ca un fișier CSV să se fie descărcat și să afișeze diacritice, aplicația care-l va procesa trebuie să susțină codarea UTF-8. Dacă utilizați o aplicație de tip foaie de calcul (exemplu: Microsoft Excel, Open Office SpreadSheet etc.), este posibil ca implicit să fie setată codificarea UTF-8.

Fișierele CSV conțin mai mult de 1 million de înregistrări. O filă a Microsoft Excel nu permite încărcarea mai multe de 1 mln. 48 mii înregistrări. Astfel, vă sugerăm să separați fișierul CSV primar pe mai multe file a fișierului EXCEL. Astfel, va fi posibil accesul la toate datele necesare analizei.

Aici puteți accesa setul integral de date în format .CSV.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY