Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Austria, Christine Freilinger

  • 01.08.2019
  • 281

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Austria în Republica Moldova, Christine Freilinger. În cadrul discuției, părțile au trecut în revistă mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum și au stabilit noi domenii de cooperare.

În debutul întrevederii, conducerea Ministerului Finanțelor a mulțumit părții austriece pentru suportul constant oferit țării noastre, precizând că Republica Moldova intenționează să majoreze capacitatea de absorbție a resurselor externe. De asemenea, Natalia Gavrilița a prezentat și politicile fiscale adoptate recent de minister, explicând necesitatea lor în contextul deblocării asistenței financiare externe, a spațiului fiscal redus și a costurilor mai mari decât planificate pentru acoperirea legii salarizării.

La rândul său, Christine Freilinger a menționat că, Republica Austria va continua să sprijine Republica Moldova în domeniile economic, social și cultural. În acest sens, ambasadorul Republicii Austria a declarat că țara sa este dispusă să ofere suport financiar pentru renovarea Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău, precizând că Republica Moldova are oameni foarte talentați care trebuie susținuți.

La final, părțile au convenit să aibă un dialog permanent pentru identificarea noilor domenii de cooperare. 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY